En weer door! Wat laat jij achter in 2018?

doorverhalenpakhuis

En weer door! Wat laat jij achter in 2018?

Ik ga even een bekentenis doen: ik hou van december en ik haat december. Er is weinig dat ik mooier vind dan de straten en huizen die met duizenden lichtjes, Wham, Chris Rea en Mariah Carey hebben in mij zeer behoorlijke backing vocals en bij ons thuis staan niet 1, maar 2 volledig opgetuigde kerstbomen. Oke, ze staan technisch gezien niet allebei in hetzelfde huis, maar dat is een detail. 

Tegelijkertijd kan het geregel me naar de keel grijpen.

Rommeldebommel, rinkeldekinkel, cadeautjes voor pakjes avond en in de schoen, 24 sinterklaasvieringen op school, BSO, werk en verenigingen, en is de beste man weer naar Spanje vertrokken, dan moet je alweer naar het tuincentrum racen, anders heb je echt dat kneuzenboompje te pakken. Kerstdiners, nog snel even borrelen met vrienden, kerstkaarten…Mijn zus riep vorig jaar niet voor niks: “Mijn hemel, al die gezelligheid, ik krijg er gewoon stress van!”.
Je zou bijna vergeten dat er ook nog gewoon gewerkt moet worden. En ook daar gaat de druk op de pan; nog even aanpoten, want eigenlijk wil je je doel nog halen en daar moet nog best wat voor gebeuren. Per se voor het einde van het jaar die ene klus af willen hebben, nog een extra actie verzinnen. Met al je klanten het jaar fatsoenlijk afsluiten. Ik geef het je te doen naast alle ‘gezelligheid’ van de laatste maand van het jaar.
 

Vorig jaar ging ik in de laatste maand van het jaar bijna over de kop.

Op mijn tandvlees liep ik, maar mooi dat ik doorliep. Ik werkte wel keihard, maar mijn acties waren zo niet-handig, dat ze veel te weinig op leverden. Je snapt vast; dat is uitermate frustrerend.
Toen in november dit jaar de drukke periode begon, heb ik daarom een besluit genomen: dit wilde ik NIET meer. Dus zette ik een dik kruis in mijn agenda door de laatste week voor de kerstvakantie. Geen klantafspraken of grote kussen om af te maken. Alleen ruimte voor uitloop en werken AAN mijn bedrijf. Ik weet nu al, er is genoeg te doen.
Maar dat grote kruis geeft me al zoveel rust. December is nog steeds niet een hele rustige maand, maar op deze manier een stuk beter te managen. Het maakt dat de ideeën weer gaan stromen en er weer plaats is voor genieten. Niet alles een beetje. Maar een paar dingen echt goed. 

Geniet jij met volle teugen van de december maand?

Hoe is dat voor jou? Vind jij dit ‘the most wonderful time of the year”? Of is het een beetje overleven voor je? Zijn er stiekem dingen waarvan jij denkt; dit moet ik niet meer doen, dit zou ik in 2018 moeten laten?
 

Wil jij ook overzicht, ruimte en een stevig plan voor jouw bedrijf in 2019?

In een gratis sessie van een half uur laat ik jou zien wat je zeker moet meenemen naar volgend jaar, maar ook wat je beter achter je kunt laten als je in 2019 echt een succes wilt maken van jouw bedrijf. Zodat iedere maand voelt als een feest in plaats van een maand vol verplichtingen waar je ademnood van krijgt.

Je boekt je gratis sessie HIER. 

 

Een hele fijne week!

 

Liefs, Claudia

 

P.S. Iedere week mijn blogs in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in en ontvang als bonus mijn inspirerende e-book, waarin ik maar liefst 15 tips met je deel om ondernemen simpeler, effectiever en meer fun te maken!

Over de auteur

verhalenpakhuis administrator

Geef een reactie