Als je links kijkt, zie je rechts niks

doorverhalenpakhuis

Als je links kijkt, zie je rechts niks

Vanmorgen had ik een supercoole dame tegenover me zitten via Zoom. Ze was vorige week bij mijn workshop “APK voor jouw bedrijf” geweest, en we hadden afgesproken om nog even wat puntjes op de i te zetten. 

“Ik weet niet wat het is,” zegt ze, “maar ik kan van alles bedenken, talloze prachtige ideeën hebben, maar zodra het op de cijfers en de praktische stappen aankomt, bevries ik gewoon. Dan weet ik niet meer waar ik moet beginnen.” 

Laat ik nou een ster zijn in ontdooien. 

‘Nou gewoon,” zei ik. “Wat dacht je van bij het begin?”

Ze is niet de enige die hier last van heeft.

Snelle denkers zijn het, mijn klanten. Super creatief, empatisch, dienstverlenend ingesteld. Het is ze niet gauw te gek of ze doen het voor een klant. Soms zijn ze wel begonnen, maar is afmaken het probleem. Dat maakt dat ze vaak een hele bak met half-afgemaakte producten hebben. Opzetjes voor tientallen websitepagina’s, blogs of facebookposts. Diensten waarvoor ze even vlug een (te lage) prijs uit hun duim hebben gezogen, omdat ze een mogelijke klant niet wilden laten lopen en de goal per se wilden schieten. Dan maar wat goedkoper, dan koopt de klant het tenminste.

Hun bedrijf is een grote bak vol met grootse en meeslepende dromen, die maar niet uitkomen omdat ze onderweg aan het begin van de route, de verkeerde afslag hebben genomen. 

Maar ja. Dat zie ik. Zij niet.

Ze zitten er midden in, en probeer dan maar eens orde op zaken te krijgen en de de boel te versimpelen. Zie er dan maar eens achter te komen wat jouw ECHTE kracht is, tussen al die dingen die je ook hartstikke goed kunt. Dat is een hele kluif en dat lukt vaak niet alleen. Het is de reden dat zij een coach zoeken; sterker, het is de reden dat ik een coach heb.

Het is waanzinnig moeilijk om inzicht te krijgen op welk goud je zit, op het moment dat je denkt dat het goud boven jou te vinden is in plaats van onder je warme *piep*.

 

Johan Cruijff sprak ooit al de legendarische woorden; als je links kijkt, zie je rechts niks.

En dat is precies wat het is.

Als je steeds maar kijkt naar wat je nog niet kan, wat er nog niet af is, waar je nog moeite mee hebt; dan lijken op een gegeven moment je dromen onhaalbaar en lijkt het soms logisch om maar op te geven. Want he, er is nog zoveel wat niet deugt, why bother?

 

Als je het eens omdraait.

En je zet eens op een rijtje wat je allemaal wel hebt bereikt. Welke prachtige producten of diensten je levert. Hoe mensen daar enthousiast op reageren. Dan weet je, dan voel je; de basis is eigenlijk al best oké. En dan ga je van “het heeft toch allemaal geen zin meer” naar “allright, wat kan ik als eerste doen om een stap dichter bij mijn droom te komen? Uitgaande van wat ik allemaal al heb?”

Dus doe mij nou een lol. Als je in een dipje zit, en je bent onzeker over het of het ooit wel wat gaat worden met je bedrijf: kijk dan eens niet naar links, maar draai je hoofd naar rechts. Welke mooie reviews heb je onlangs nog gekregen? Heb je net een gave sessie met een klant gedaan? Waar kreeg je complimenten voor? Heb je vandaag genoten van je vrijheid, flexibiliteit in het ondernemen?

En kijk dan pas, met dat lijstje in je hand; oké, wat kan ik nu als eerste doen om dit lijstje NOG langer te maken? 
Wat heb jij allemaal om trots op te zijn?
Wil je het HIER met me delen?

Vind je het nou lastig om in je eentje de boel op een rijtje te zetten, zodat je een echt goed overzicht hebt van wat er speelt in je bedrijf en je bedrijf van daaruit kan laten groeien? Kom dan op 14 december naar mijn workshop “APK voor jouw bedrijf.” De workshop is iets compacter geworden en daardoor NOG goedkoper (je kreeg al idioot veel waarde, maar prijs-kwaliteittechnisch leg ik nu helemaal het loodje). In de nieuwe opzet van de workshop ben jij nog sneller bij de kern, en stap je dus nog eerder de deur uit met een hyperconcreet actielijstje om direct dezelfde dag nog nieuwe klanten en meer omzet te maken. 

Klik hieronder op de knop als je erbij wilt zijn.

 

Yes, ik durf dat risico wel aan!

 

Ik verwacht dat de aanmeldingen in verband met de nieuwe prijs, nog sneller gaan dan de vorige keer. 

Ik wens jou een heerlijke week!

Liefs,
Claudia

Over de auteur

verhalenpakhuis administrator

Geef een reactie